For at se en medarbejders skattekort i Pento, skal du blot vælge "Medarbejdere" ude i menuen til venstre og derefter vælge den medarbejder som du gerne vil se skattekortet for. Herefter vælger du fanen "Skattekort".

Men hvad er et skattekort, og hvilket skal jeg vælge? 🤔 Godt spørgsmål! Forhåbenligt vil følgende beskrivelser gøre dig klogere.

Hvad er et skattekort?

Et skattekort er medarbejderens personlige skatteoplysninger, som anvendes i forbindelse med udbetaling af løn m.m. Skattekortet sikrer, at der indbetales den rigtige skat for medarbejderen og anvendes det rigtige fradragsbeløb. Et skattekort findes i flere varianter, som hver især indeholder forskellige informationer, og anvendes i forskellige situationer.

Hovedkort

Hovedkortet anvendes som oftest til medarbejderens hovederhverv, som er der, hvor medarbejderen arbejder og tjener mest. Hovedkortet indeholder information om skattetrækprocenten samt personfradragsbeløbet. Da hovedkortet indeholder medarbejderens personfradrag, må det kun anvendes hos én arbejdsgiver til udbetaling, da medarbejderen eller kan ende med at betale for lidt i skat, og dermed risikerer at skulle betale penge tilbage på et senere tidspunkt
(... og det er der ikke nogen der har lyst til 😁)

Bikort

Bikortet anvendes i tilfælde, hvor medarbejderens hovedkort er i brug i forbindelse med en anden udbetaling. Et eksempel kunne være en studerende, der bruger sit hovedkort til SU, og sit bikort til et studiejob. Bikortet indeholder kun medarbejderens skattetrækprocent, og kan derfor anvendes hos flere arbejdsgivere samtidig, uden at påvirke medarbejderens skatteindbetalinger.

Det er medarbejderens ansvar
Det er medarbejderens ansvar at meddele, hvilket skattekort han/hun ønsker der skal bruges i forbindelse med lønkørslen, samt gøre opmærksom på eventuelle ændringer.

Vil du vide mere?
Er du stadigvæk ikke helt sikker, så skriv til os, ved at bruge den blå besked-knap nederst i højre hjørne. Vi er altid klar til at hjælpe 😊