Hvis du som virksomhedsejer vil udbetale løn til dig selv og dine medarbejdere, skal det registreres hos SKAT. Grunden til, at SKAT skal vide det, er at når du udbetaler løn til dig selv og dine medarbejdere, skal der afregnes og indberettes A-skat og AM-bidrag.

Når du opretter dig på Pento, så tjek lige om du er registreret som arbejdsgiver - hvis du allerede er det, så er der styr på det hele, og du kan fortsætte med at drive din virksomhed 🚀

Hvis du ikke er registreret som arbejdsgiver, eller er i tvivl om du er registreret, så læs videre her.

Følg disse 10 steps for at se om du er registreret som virksomhed:

1. Gå til virk.dk og ændre oplysninger  - Når du klikker på linket, kommer du til start-siden
  2. Klik på knappen 'Start'
  3. Log ind med NemId medarbejdersignatur eller NemId Privat
  4. Find din virksomhed via dit CVR-nummer, eller vælg den under 'Dine virksomheder'
  5. Klik på 'Ændre' og vælg 'Ændre/Rediger virksomhed'
  6. Find 'Arbejdsgiver/ATP' - Registrer dig som arbejdsgiver, så Skat ved du nu har ansatte i din virksomhed.
  7. Klik 'Registrer
  8. Klik registrer ved arbejdsgiver: ikke registreret
  9. Når registreringen som arbejdsgiver er gennemført, modtager du en kvittering på din registrering fra virk.dk via mail.
  10. Så snart din registrering er gået igennem er du klar til at køre løn, og vi kan sørge for at indberette A-skat, AM-bidrag, ATP m.m. for dig. Du behøver kun at registrere dig én gang, og ikke hver gang du ansætter en ny medarbejder.

Nu tænker du måske:

"Jamen hvad nu hvis jeg en måned ikke udbetaler løn? Hvad gør I så med A-skat og AM-bidrag? 🤔" - Godt spørgsmål!

Når din registrering som arbejdsgiver er trådt i kraft, forventer SKAT at få en indberetning af A-skat og AM-bidrag fra din virksomhed hver måned. Hvis du en måned ikke udbetaler løn, så kan/skal der heller ikke indberettes A-skat og AM-bidrag, men i stedet foretages en nul-indberetning - men bare rolig, der ordner vi for dig! 👍

Vil du vide mere?
Er du stadigvæk ikke helt sikker, så skriv til os, ved at bruge den blå besked-knap nederst i højre hjørne. Vi er altid klar til at hjælpe 😊