"Hvordan er det nu liige det er med optjening- og afholdelse af ferie?"  er et spørgsmål mange arbejdsgivere og medarbejdere støder på hvert år - og med god grund! Vi håber derfor at nedenstående kan hjælpe dig på vej til at forstå reglerne - ellers er du altid velkommen til at hive fat i os, ved hjælp af den blå besked-knap nederst i højre hjørne 😊 

Optjeningsår

For at dine medarbejdere kan gå på betalt ferie, eller få udbetalt feriepenge, skal de først optjene retten til ferie. Din medarbejder optjener ret til 2,08 feriedage pr. hele måned han/hun arbejder for dig, hvilket svarer til 25 dage om året, hvis han/hun arbejder for dig hele året (12 måneder * 2,08 feriedage). Optjeningen sker i det der kaldes optjeningsåret, som løber fra den 1. januar til den 31. december samme år. Ferien der optjenes i denne periode, kan afholdes i ferieåret året efter.

Ferieår

Når din medarbejder har optjent ferie ved at arbejde for dig, skal han/hun også have lov til at holde ferie - det sker i ferieåret, som løber fra den 1. maj til den 31. april. Som illustreret ovenfor vil det altså sige, at hvis din medarbejder for eksempel har arbejdet for dig fra den 1. januar 2014 til den 31. december 2014 (optjeningsåret), så har han/hun optjent ret til 25 dages ferie, som kan afholdes i perioden 1. maj 2015 til 30. april 2016. 

Ferieåret opdeles ofte i hovedferie  og restferie.
Hovedferien
afholdes i perioden fra 1. maj til 30. september, og giver din medarbejder ret til at afholde 3 ugers sammenhængene ferie. Restferien er det resterende ferie, der kan afholdes uden for hovedferien, som 5 sammenhængene feriedage. 

Vil du vide mere?
Er du stadigvæk ikke helt sikker, så skriv til os, ved at bruge den blå besked-knap nederst i højre hjørne. Vi er altid klar til at hjælpe 😊 

Fandt du dit svar?