Du kan som arbejdsgiver udbetale skattefri kilometerpenge til dine medarbejdere, hvis din medarbejder anvender sin egen bil til erhvervsmæssig kørsel - det vil for eksempel være kørsel til kundebesøg. Kilometerpengene udbetaler du til medarbejderen, for at dække de omkostninger han/hun skulle have, ved at anvende sin egen bil til erhvervsmæssig kørsel. 

Satser 

Satserne for kilometerpenge i 2017 er opstillet i tabellen herunder. 

Det er de fastsatte satser, du som arbejdsgiver må udbetale skattefri kilometerpenge efter. Udbetaler du til højere satser end angivet af SKAT, vil hele det udbetalte beløb blive skattepligtigt. Udbetaler du til lavere satser end angivet af SKAT, vil udbetalingen stadigvæk være skattefri. Som det fremgår af tabellen, beregnes beløbet til udbetaling på baggrund af en fastlagt sats per kilometer kørt, og satsen afhænger af, om medarbejderen har kørt over eller under 20.000 kilometer for det gældende år

Eksempel:
Du har en medarbejder, der i september måned har kørt sammenlagt 19.500 kilometer i det gældende år, og har derfor fået udbetalt skattefri kilometerpenge på: 

19.500 kilometer * DKK 3,53        = DKK 68.835

I Oktober har medarbejderen kørt yderligere 800 kilometer, og vil derfor sammenlagt have kørt mere end 20.000 kilometer i det gældende år, hvilket vil sige der sker en ændring i satsen for den skattefrie kørselsgodtgørelse - men ændringen sker kun for de 300 kilometer, som overstiger 20.000 kilometer. Beregningen for skattefri kørselsgodtgørelse for oktober vil derfor se sådan ud:

500 kilometer (fra 19.500 km/år til 20.000 km/år)  * DKK 3,53 = DKK 1.765

300 kilometer (fra 20.000 km/år til 20.300 km/år) * DKK 1,93 = DKK 579

Medarbejderen har altså nu kørt over 20.000 kilometer i det gældende år, og vil derfor i november og december få skattefri kilometerpenge til satsen på DKK 1,93 /km. 

Vi holder styr på satserne, så du ikke skal 👍

Hos Pento har vi som standard indsat de skattefrie satser angivet af SKAT, så du ikke skal bekymre dig om, hvad det nu lige er satserne er 😊  Derudover holder vi også regnskab med, hvor mange kilometer din medarbejder har kørt, så du er sikker på at anvende den rigtige sats til udbetalingen. 

Vil du vide mere?
Er du stadigvæk ikke helt sikker, så skriv til os, ved at bruge den blå besked-knap nederst i højre hjørne. Vi er altid klar til at hjælpe 😊 

Fandt du dit svar?